Thor ikvälla

Det var skönt hett i solen idag :) Me like ;) Vi har donat på ute och Pixie fick besök av en liten Thea och jag fick hänga med Theas pappa Peter so det var trevligt. Har även ikväll lyckats ge de sista tomatplantorna en större kruka så nu kan de bli ännu större :) Och sen grävde jag även ner den pytte lilla busken på dens plats och hoppas den ska växa och inte vara så pytteliten mera.

Vi lyckades titta på Thor ikväll, ja alla utom Jaymie för han somnade efter 10 min som vanligt , stackaren :) Men den var bra, underhållande, Michela blev nervös ett atg och var tvungen att gå ut från rummet haha. Thor ade snygg kropp och en cool hammare- Han var kaxig men blev kär och snäll. Loke var psykotisk som vanligt så It was al good.
Ska förresten börja gjuta egna trädgårdsplattor imorgon så önska mig lycka till, det kan behövas hehe. Men jag lovar att fota och visa resultatet så får ni själv avgöra om det är katastrof eller inte haha

Sov gott alla :)


sömnig

Ska göra något jag inte gjort på länge.... gå lägga mig nu, så här tidigt :) Känner mig lite spak, kan ju bero på att först jobbade jag hela dagen, sen tvättade jag, klippte hela gräsmattan, städade och greja med barnen, nu är jag lite orkeslös känner jag. Så jag säger natti natti och går och sover nu ;)

Just go with it

OOPS !! Råkade bränna mig lite på ryggen haha, tur jag märkte det innan det blev jätte mycket, så jag slipper dö varje gång kläderna rör ryggen.

Vi hade i alla fall en väldigt trevlig dag på Ume lagun och 4H gården. Barnen badade och vi drack kaffe och åt, snackade goja och myste i solen. Ja ok det blåste ganska rejält så ibland var det näst intill kallt men man ska inte klaga när himlen lyses upp av en stor sol :)

Ska knåpa ihop lite schema nu och sen när Fredrik kommer kanske det blir lite film .. är sugen på komedi så det blir nog 

   Hoppas den är rolig :)

Här får ni lite bilder från dagens äventyr

 badtjejer           skoj skoj

hönor                tittar på grisar

 glass :)

Ha en skön kväll alla, nu ska jag gå pussa på mina stora barn :)


Ume lagun

Så idag beger vi oss mot nydala och umelagun, skönt att vädergudarna bestämt sig för att vara på vår sida. Står just och slevar ihop en pasta sallad... ja , nej min fantasi räckte inte längre. 


                                                             

Men humöret är på topp och även om jag bara sovit några få timmar är jag pigg :) Kanske slinker vi in och tittar på lite djur på 4H gården också, så Pixie får klappa får ;)

I går var ju Naima och barnen här så jag tänkte bjuda på några kort :

 Vi gick ner till älven  vi åt glass (Pixie åt sin första någonsin)

 näckrosor               strandhäng

Jag har en galen fotohanterare på min dator, den vägrar vända bilderna, ja eller om jag tittar på bilden på datorn är den rättvänd men inte när jag för bilden någon annanstans suck, och den låter min inte använda några andra bildprogram heller, foton öppnas automatiskt i den oavsett vad jag gör. Och det tar i att ta bort den för den är faktikst bra :( Ja men ni ser ju vad det är i alla fall haha Nej nu ska jag börja gör färdigt fika och badgrejor för vi ska åka buss och de går inte så ofta på morgonen, och så vill vi gärna vara där tidigt :)

Ha en bra dag alla

skitsnack

Ibland räcker det kanske att bara ryta ifrån, ibland.. inte alltid, det finns tillfällen då man måste ta i med hårdhandskarna, få folk att förstå. Det är utan vilja låta dryg... bland det drygaste jag vet. Jag menar kan inte folk tänka själv??  När jag var yngre störde jag mig ofta på folk, på vad de gjorde, vad de sa osv. Men det känns som ganska pasé nu va?? Eller finns det folk i min ålder som inte har annat än att prata om andra människor, finns det det?? Jag har själv ibland hört konstiga saker sägas om mig enbart pga vem jag är tillsammans med. Jag menar vi är vuxna vi lever ihop har barn osv, men ändå finns det folk som (tror) påstår att jag på något sätt försöker hålla fast i Fredrik för ja jag vet inte för jag tycker att han är cool ? kändis?? eller vad?? Jag kan säga så här , han är helt fri att gå precis när det behagar honom, jag skulle nog inte må så bra om jag levde i ett förhållande där jag försökte tvångs hålla fast någon. Han kom helt frivilligt och verkar trivas och vilja stanna :) Så vad får då dessa människor ut av att snacka bajs. Har de så tråkigt liv själv att det blir mer spännande om man är en skvaller biatch??? Eller är man rakt igenom ond och tycker om att såra andra. För problemet är att det är inte jag som blir sårad, det är Fredrik, det är han som måste oroa sig för ifall jag ska få nog av allt skitsnack och gå, det är han som blir ledsen när han funderar på vilka av hans bekanta som börjat prata osv. Jag är bara i det stadiet att jag tänker .... REALLY... Fortfarande.... det har ju bara gått över 3 år, vi är typ jämt ihop, bor ihop, går ut ihop, reser ihop osv... vad finns det liksom att snacka om.???

Men är hemskt intresserad av att veta ifall någon har ett svar på det :)

Ja men från lite tant gnäll till lite berömm... vill berömma vädret för det fantastiska jobbet det gjort ikväll och förhoppningsvis vill göra imorgon :) TACK


                                       

blå och bulig

Det känns som att vädret inte riktigt bestämt sig för vad det ska bli för något väder idag, men ingen skada skedd, vi ska hänga ute idag i alla fall om det så bestämmer sig för att ösa ner :D

Naima kommer hit med barnen och vi ska laga lunch och dricka kaffe, låter som en bra plan tycker jag :)

Min stackars Pixie är blå och bulig över huvudet , det är som att huvudet gillar att bonka in i grejor :( 

                         

Nu kom Naima så tudeliluu vi hörs senare :)

Thor eller Studio sex ...

Såg just färdgt Sucker Punch med Michela, den var faktiskt helt ok. Man fick fundera lite, det gillar jag alltså när allt inte är bara så där enkelt. Har nån sån där filmperiod, är peppad på se film hela tiden, samtidigt som jag läser som en galning också.. Typ lite som att jag behöver fyllas på med ny information eller nått. Har redan siktet inställt på Thor, den vill jag se näst haha. Jag gillar ju sån sorts film.

                                       

Var ju som sagt förbi hos Linda och Billy idag och barnen fick greja på ett tag, mest försökte de sno grejer av varandra men det verkade vara underhållande det med :) Jag gav Linda lite energi massage för hon har haft hemskt ont i huvudet, så jag hoppas det hjälpte, verkade så i alla fall :) Skulle behöva lite själv också faktiskt.
Vi bestämde i alla fall att vi skulle till Ume lagun på tsdag så vi hoppas att väderleksraporten som säger "sol" om tisdag stämmer då... Vi ska packa med lite picknick väska, jag tycker att man alltid packar samma fika med sig jämt, någon som har någon ny rolig idé att ha med sig i fikaväskan???

Nej men nu blir det krama Fredrik lite sen fortsätta läsa min nästa bok som är:
  Ja jag har faktiskt aldrig läst den även om jag säkert haft den i 6-7 år i bokhyllan, skumt ..

Så sov gott alla :)

priest och sucker punch

Vädret är skit så det blir inte mycket jobb gjort i trädgården, inte så upphetsande att stä gräva i regnet :( Men har försökt jobba lite på schemat och nu ska jag plocka lite här hemma :) Sen tror jag att jag tar Pixie under armen och åker och hälsar på hos Linda så Pixie och Minoo får leka lite. Så det blir nog en trevlig dag trots vädret Och fredrik står just och lagar lunch så det gör ju saken ännu bättre :)

Igår kväll tittade vi på filmen Priest, inte den bästa filmen i världen men helt klart ok, inte dålig men inte jätte bra heller. 

                                                         

Ikväll tänkte jag se på sucker punch... undrar om den är bra, gillar ju fantasy så det blir nog bra. Passar på att se sådana filmer som fredrik kanske inte är så pep på medans han sitter nere i studion hahaha

                                                         


Nu ska jag gå äta luch ala Fredrik :) ha en bra dag

magknip, men gott var det

Herre någonting vad vi åt igår....... magen är stor som en fotboll och magknip hade jag hela natten också... Men gått var det :) Vi var här hemma på gården, trevligt och mysigt med trevliga människor. Jag grävde till och med fram min eldstad som jag pratat om länge nu,, så  den premiär eldade vi i igår. Det var faktiskt så skönt att jag ett tag la mig ner bredvid elden och kände att med ett liggunderlag så hade jag ju kunnat sova där till och med, men sen kom jag på att jag säkert hade rullat in i elden eller nått :S

Men vad händer i dag då tro?? Jag var och jobbade , fredrik är och hjälper någon att spackla tak och Pixie bär omkring på väskor. Michela sitter tydligen och räknar pengar.. hör hur det skramlar haha. Sen kom ju Yaya tillbaka, det funkade inte att bo borta och alla var ledsna osv. Så Syster ska gör ett försök och hoppas det löser sig . Konstigt väder är dte också, sol - regn - sol- moln - regn- sol jaja men en sak kan jag säga att jag var ordentligt svettig när jag kom hem med cykel från jobbet, inte att leka med att cykla i det kvava vädret :) Ja kanske bara bra med tanke på mängden mat man stoppade i sig igår alltså, pust

Jag vill tro att jag kommer  att orka göra något idag, mest av allt vill jag hänga med nå vänner, se film och äta... nte chips men typ morotstavar och gurka haha om magen repat sig alltså ;)

Nej men nu ska jag rycka upp mig igen och dra mitt strå till stacken, mission fix something at home :) Ha en trevlig dag alla :)

midsommar, och Yaya

Sitter och sliter mig i håret haha om det blir mycket då blir det alltid 700000000 ggr mer än vanligt. Men det löser sig alltid som vanligt :D

Imorgon måste jag nog gå jobba hela dagen eller i alla fall näst intill hela dagen. Men Fredrik är hemma med barnen och sen är det ju helg, det roliga är bara att vi inte ens bestämt vad vi ska göra på midsommar.....
Vad blir vädret ???

Enligt Klart.se blir det regn på dagen och bättre på kvällen http://www.klart.se/v%C3%A4der-ume%C3%A5.html

Samma enligt smhi http://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/land/fiveDaysForecast.do?geonameid=602150&redirect=false

Yr håller med http://www.yr.no/sted/Sverige/V%C3%A4sterbotten/Ume%C3%A5/

Så jag antar att det på dagen inte är lönt med ute aktiviteter men däremot på kvällen klarnar det upp och man slipper bli blöt utomhus ;)

Men problemet är då bara att vad ska man göra??? Vi skulle kunna vara hemma, mamma har lite folk som kommer hit men jag måste ju konsultera den andra vuxna i familjen.

Idag fick Yaya flytta från mamma och syster, eftersom hon inte riktigt kan hantera små barn utan blir osäker och de ju inte vill riskera att hon biter syrrans bebis så var det bäst att hon fick flytta till en familj som inte har små bebisar. Men lider med syster. :( jobbigt. Hon är ju en härlig underbar hund.

                               

Nej men ska kanske göra ett försök till att gå lägga sig strax, så sov gott alla :)

                                                      

trött tröttare tröttast

Vilken seg morgon  gäääsp oj vad trött jag är. Och jobba ska jag göra idag också, tur det nte är så länge :) Och  tur att Pixie ska sova strax igen :) Och tur jag är glad och har en finfin kille som gör att jag är glad haha
Nej men nu stinker det bajsbralla och Pixies tittar vädjande på mig så jag ska nog arbeta lite för vilostunden ;)

Ha en fin dag :)


bullar

Jaymie bakar genhändigt äppelbullar??? kakor??? vissa med jordgubbssylt iofs, vet inte riktigt men det blir säkert jätte spännande att smaka sen :) Anledningen till att jag inte riktigt vet vad det blir är den misstänksamma ingredienslistan haha. 
  

                                                

Tänkte att jag ska försöka ge mig på något av mina projekt här hemma... vet bara inte vilket??? Svårt haha, sitter väl här en stund till innan jag ska laga lunch till oss här hemma sen kanske jag får inspiration eller så fortsätter jag spåna på dansen, får se vad som känns bäst med mat i magen :)

Så ha en trevlig dag alla

tacos

Vilken fram och tillbaka hit och dit dag jag har, och full fart hela dagen. sitter nu några minuter och tar igen mig innan vi ska vidare igen, storhandling denna gång... det är mycket vissa dagar haha ;)

Pixie har varit trött idag, hon vill helst sova hela tiden men det funkar för mig för då sover hon i vagnen och i bilen :) Funderar på inköpslista men det är tomt i huvudet ... Ungarna har i alla fall beställt tacos till middag idag så ingredienser till det blir det i alla fall 

                                                 

Nej men usch ska fortsätta utsätta hjärnan för högrtyck och komma på vad jag ska handla

bölesholmarna

Idag blir det bölesholmarna med barnen och Linda med MInoo , hoppas vädret håller i sig :)

Men nu först laga en bruch så att magarna håller sig mätta och kanske plocka undan lite här hemma.

Så ut och njut av soliga vädret

studs studs

Idag blir det trädgårdsjobb och iofs mera pappersjobb men det tar vi lite senare :) Pixie sov en stund nyss och vaknade glad som vanligt. Tjejerna hoppade studsmatta imorse för en annons i umeguiden blir kanon det där :) Ganska kul att klockan 07.00 ha skrattande tjejer i arbetskläder som studsar upp och ner på gården hahaha

Nej men ut och njut av solen nu 

                                             

Ramones och me the pig

Anarchy in the UK..... av Ramones poppas i mitt kök just nu :) Yeeey !!! I wanna be anarchy lallalalalalalalalalala I wanna be an anarchist.... Tur ni inte hör mig sjunga i alla fall, iofs kanske det skulle låta precis Joey Ramone hahahhahaha. Han har kanske inte världens bästa sångröst ;)

Snart kommer Naima med kidzen och det va´nkas kaffe och tårtrester mums,  förresten så har jag idag städat om både kök och vardagsrum så jag har inte hunnit längre ännu :( suck hur fasiken lyckas vi skita ner så jävulskt mycket??? Det är den stora frågan, grisar är precis vad vi är, eller ja bland folk skylle jag ju naturligtvis på resten av familjen men för rättvisans skull kan jag väl räkna med mig också ;) 
 
                                                                                 HEIDI

                                                        

Nej men kanske koka kaffe och jag hoppas vi ses på stan för jamo jamo young dansar utanför MVG Gallerian klockan 21.00 på avslutningen för högstadiet :) Kom och kika


tårtor och träningar

Hej hej oj vad det går undan idag, vi har bakat bullar, gjort tårtbotten som snart ska bli en tårta. Jag har sorterat en massa kvitton, och fortsatt med mitt städprojekt. Michela och Jaymie är ute och prövar hennes nya walkie talkies som hon så hemskt önskade sig i födelsedagspresent :) Själv sitter jag och datar lite medans Pixie tar sig en liten eftermiddagslur.

Ikväll är det träning med JJY och sen ska det fikas tårta :)


Grejs, sweden rock m.m

Så var den festivalen slut och jag är faktiskt inte helt körd, inte för trött, inte less inte ens små sur hahaha, har till och med orkat jobba lite idag, plus storskurat kökets alla vrår. har även påbörjat projekt matlagning med barnen, de ska turas om att laga middag med mig. Så idag var det Michelas tur, vi gjorde falafel med ris, till det valde hon att koka ärtor och brysselkål, konstigt val men det passade faktiskt yttest bra, jag blandade ihop en vitlöksdresing på grekisk yoghurt, massor av vitlök, italienska örter, basilika och lite salt+ peppar, blev faktiskt gott. Imorgon har Jaymie bestämt att vi ska göra hemmagjorda köttbullar och ja pommes så klart hehe.

Imorgon är dte även Michelas födelsedag 12 år stor blir hon, hur galet är inte det`???  Att jag har ett så stort barn,.... VA?? Presenter är inhandlade och imorgon ska vi gemensamt baka tårta och kanelbullar :) Det blir inget egentigt kalas för det har hon gjort upp andra planer för men vi fikar med familjen :)

Om jag återvänder till Sweden rock så har helgen bjudit på en massa saker, massor äv snusk äckel skräpmat men även lite kokande på stormköket, ska bli mer av kokandet vid nästa festival :) Har sovit (nåja, försökt sova) i ett tält, det gick ba för jag var gammal och bekväm och införskaffade oss en stor luftmadrass och sen hade vi varma sovsäckar så det gick super förutom en viss tältgranne ( ska försöka låta bli att hänga ut någon här hahah) som lite väl dragen ansåg att dte var kanon kul att lite då och då slänga sig in i vårt tält när vi sov . Men annars sov vi som gudar :) Vi hade lite trist regnväder men hann få oss lite sol också. Dricka blev det inte så mycket av för min del, lite mer under lördagen då jag hade 2 andra glada tjejer vid min sida som jesus skålade med mig till Stryper, det blev några klunkar haha tack för det tjejer. Sen har jag pussats och myst med min Fredrik som oavsett vissa världens klantigaste moves som kostade oss nästan 2000 kr mer för resan var världens bästa kille under hela festivalen :) Ja och så klart banden.... ja banden alltså

Dessa band som både roade och fick mig att vilja skjuta mig i huvet, de hör ju till.
Rob Zombie hade jag väntat på och de verkligen sparkade igång min festival, det var typ då det verkligen började för mig , härligt :)
Ozzy , ja jag kan inte annat än att förvånas över denna människa, hur kan han ens leva??? Än mindre hoppa jämnfota och klappa händerna över huvudet??? Det är ett stort mysterium för mig, men han drog folk, typ alla, ja ALLA tittade på honom. Och han klarade ju av det sen behöver man inte gilla honom för att tycka att det var ganska häftigt ändå :)
Sen såg jag Mr Big, jajemen det gjorde jag ;) ; Gwar.... eh , ja jag skrattade i alla fall, jesus stryper, Thin Lizzy, inte riktigt samma sak längre, och en massa massa annat :)

 en felvänd kock

 massa folk

 puss          Rob Zombie

 jag & Petra   snygga killar

Nej nu ska jag skriva schema så god natt med er alla :)

Sweden rock

Imorgon åker vi till Sweden Rock :) Har inte alls unnit tänka på allt med tält och annat som borde tas med när man campar, suck... men haha det blir som det blir man får ta det som det är. Blir lite jobbigt att vara utan barnen, Jaymie är ju hos sin pappa som vanligt varannan vecka så där har man lite vant sig att han inte är hemma men Michela och Pixie har man ju alltid hemma nära sig. Men man uppskattar väl sina barn mer när man är ifrån dem lite :) Vi säger väl så !!!!

Förresten inget vettigt internet ännu ... väntar... hoppas de ska ersätta det här...... vi får väl se.

Sol ute och riktigt varmt, så när Pixie vaknat beger vi oss ut. greja på lite ute och så :) Och ja iofs ska kanske pröva att packa lite också haha. 

Så ha en härlig dag och trevlig helg för jag ska chilla i sölvesborg och hoppas på fint väder :)  

Jag

Det är skönt med bra flyt i livet, glädje och lycka, roliga saker som händer och människor man älskar. Det känns fint att vara jag just nu :)

inge nät

Internet och telefonen slogs ut av åskan som bara pangade ner bredvid huset. Nu har jag ju visserligen tillfälligt internet som jag betalar i förskott men man känner sig lite handikappad när man inte har lust att betala multum för några veckors internet... det verkar ta tid att fixa det nämligen...

För övrigt har vi haft det fullt upp med allt möjligt, födelsedagsfester, dansträningar, jobb, renovering, sjukdom, jordletande mm. Men det känns skönt , man har det inte tråkigt i alla fall, haha

Det regnar så jag kan inte greja i trädgården som jag tänkt... jag sitter väl här ett tag till då ;)
Och ni andra kan ha en fantastiskt dag :)

RSS 2.0