Kapstaden -> tillbaka till Johannesburg

Kapstaden är fantastiskt, dit ska vi igen, bergen är underbara synd bara det var en gaen kö till linbanan upp till högsta toppen, vi orkade inte precis stå och köa i flera timmar, så vi nöjde oss med att vara ganska högt uppe. Sen åkte vi förbi ett område där vi garanterat ska åka tillbaka till och bo med barnen, alla 3 :) Hamnområdet var trevligt på kvällskvisten, med mysiga restaurauranger övertrevlig personal och vackra utsikter. Tyvärr lyckades jag bränna sönder mig på båtresan vi gjorde. Vi åkte piratbåt på en liten cruise det blåste svalt men solen brände hårt, jaja shit happens.

Idag är vi ju i Johannesburg och ska åka till ett större shoppingcenter, imorgon blir det långdag, vi åker 5 på morgonen, till en nationalpark, tittar på djuren, grillar lite osv, sen drar vi till Suncity som är en stor resort, helt konstgjord med en strand, palmer, stora palats osv, typ mitt i öknen. Häftigt.

Nej nu ska jag gå smörja in mig med solkräm igen och hålla mig undan solen, hellre vit än röd med svidande bröst, rygg och axlar, alltså jag lyckades till och med bränna mig på vaderna i fredags.... suck. ;)

Ha en bra dag alla

dag 3

Igår hade vi en lugn och skön dag, var i fin fina trädgården , jag lyckades bränna mig lite hmmpf, trodde jag var noga med att smörja in mig... sen gick vi lite i några äffarer inngen avancerad shopping bara lite överskådning. Idag tänkte vi åka in till Johannesburg och till de stora shoppingcentren YEY.
Luften känns fräsch efter nattens regn och nu börjar solen torka bort det fuktiga i gräset , aah skönt väder. Ska övertala min kropp att inte bränna sig mer idag tack :)

Nu ut lite och andas frisk luft och säga godmorgon till de stora fiskarna

Ha en fin dag alla


Resan

Nu är vi framme i evendale utanför Johannesburg :) Resan gick bra även om den var lång, Pixie var en ängel.
Måste bara säga att Madrids flygplats var gigantisk, helt galet. Väl framme på plats kom Cliff och mötte oss och körde oss till stället vi ska bo på, så sjukt mysigt det är här :) Vackert.  Jätte mysig trädgård och trevlig ägarinna.



På kvällen gick vi till Cliff där det bjöds på grillat, en go kall öl och trevligt sällskap. Och sen sov vi som stockar haha, idag är det en ny dag och vi får se vad vi hittar på :)



Ha det bra alla .


2 dagar kvar

Så vi kurerar oss, försöker i alla fall. Nu är bägge de äldre barnen också sjuk, fantastiskt.... inte.
Och inatt höll jag på att få hjärtinfarkt. Jag satt nere på soffan, hör hur Pixie ropar på mig, går upp, där ligger hon på rygg, med kräk över hela ansiktet, kudden, täcket osv. Hon tittar på mig och typ ber med ögonen, mamma hjälp, ta bort.

Tänkte att aaaaaaa men kul, magsjuka. Men det verkar bara ha varit en orolig mage av all feber och skit. Tur för hallå om hon är sjuk nu och sen smittar mig och Fredrik så att vi spyr hela resan till Johannesburg och sen smittar kapen så att han ligger magsjuk där... kanon kul.

Att vi är hostiga kan vi ta, haha inte så jäkla mycket att gnälla över, men jag har ett litet litet önskemål, snälla snälla ge mig tillbaka mitt lukt och smaksinne. För som det är nu så luktar och smakar det mesta inte så mycket medans allt med vissa ingredienser i tex vinäger som finns i ganska mycket faktiskt såser, dressingar, ketchup, i viss mat, vissa godisar osv, hur som helst allt med det i luktar och smakar rävgift, seriöst riktigt riktigt äckligt. Jag vet inte exakt vad ddet beror på vet bara att jag haft det här bekymret sen jag var ungefär 5 år. Då min mormor rensade hela vårt kök, skrubbade det och jag sa " Nej det luktar fortfarande äckligt" haha stackars mormor.

Det här ledde igår till att jag va lite ledsen för vi va sugen på pizza, så Fredrik åkte och köpte, men jag kom faktiskt fram till att det mest var pizzasalladen jag var sugen på, att hälla det över pizzabitarna hmmm och slaffsa i sig... tror ni att jag kunde äta skiten??? Nej så klart inte för den har dressing som har vinäger :( Grät nästan av sorg haha

Nu är det 2 dagar kvar eller ja inte ens det :) Onsdag åker vi YEY

Badhuset

Vi var ju på badhuset i torsdags, tänkte lägga in några bilder.

                         

Naima, tristan och Grim kom och träffade oss där, med kom även Jesaja, vi drack kaffe , pratade badade och hade det trevligt.

De större barnen sprang i en sån där stor boll  en sån här:  
Kul grej, testa vet ja :) 20 kr kostar det, det finns info på hemsidan om vilka tider den går hyra.

Det finns dock en grej som jag tycker är lite dålig på badhuset, det är sååååå kallt, till och med bebisbasängen är kall....

Har suttit och tänkt på sydafrika, surfat runt lite, tittat på på saker man kan göra där. Det finns en massa kul, längtar.

sjukdom i arv

Host och snörvel.... tyvärr verkar Pixie ärva sjukdomen från mig... hoppas hon hinner bli bättre innan onsdag, för något som inte är så jätte enkelt är att resa i 24 h med ett sjukt barn. Men det ordnar nog sig. Hon har nog samma sjukdomsgener som sina syskon... sjuk -> frisk innan man ens förstod de var sjuka. Det verkar bara var jag som blivit gammal och är segsjuk.
Förresten så slapp jag masa mig upp imorse, mamma var snäll och hoppade in och gjorde en del av jobbet och Helene gjorde resten :) Tack

Ikväll har stoffe sin 30 års fest och Fredrik ska spela där, synd att jag missar men jag vet inte vem det skulle roa mest om jag var där och låg i ett hörn och snörvlade, mig eller de andra? Nej jag och Pixie är hemma äter frukt och kurerar oss. Men ha en trevlig födelsedagsfest Stoffe :)

Nej men nu ska jag försöka få i mig lite ätbart, sen kan jag lägga in lite bilder från vårt badhusbesök i torsdags vilket iofs inte var så smart för jag blev ju som sagt inte friskare av det precis haha.

dålig dag

Inget intressant från backenvägen idag. Jag är sjuk.. om ännu sjukare, om det nu va möjligt. Är less. Intalar mig själv att jag är frisk, kliver upp och ska göra något. 10 sekunder senare ligger jag medveten om att antingen lägger jag mig frivilligt eller så rasar jag omkull. Det mest intressanta med det här är att jag måste jobba imorgon, klockan halv 7........hur det ska ske vet jag inte. Lägger mig nu och hoppas hoppas innerligt att magin fungerar och jag mår bättre imorgon. Sov gott och wish me luck

Igår och idag

Om man har ett evanemang där meninger är att folk ska få ta del av det man visar upp tex nu sameveckan i umeå så kan det ju vara bra att de som är där är trevliga och sociala. Killen som stod vid renarna var allt annat utom det haha. Jag stod och förklarade för min son hur man skulle gå fram och bemöta renarna medans han gormade bakom oss, inte röra inte gå fram inte bla bla bla, nu var ju meningen att man skulle få klappa renarna men han ansåg sig väl vara viktig eller nått. Han skrämde halvt ihjäl Tristan också när han gick fram till en ren gjord av trä med riktiga horn, INTE röra hornen hojtade han.... men tagga ner säger jag, förklara vänligt och låt barnen känna på sakerna annars kanske det inte är så lönt att ta dit det överhuvudtaget.



Annars hade vi det trevligt med fruktstund, museum, fika och pyssel.

    

När vi kom hem blev det utklädsel för hela slanten haha



Det blev lite action av det hela
   

Sen idag så pysllade barnen lite :) En tröja gjordes till Pixie, visserligen lite stor men haha vad gör det då




HoM , vakna själv, sol :)

Just vaknat och även om det varit skönt att sova sent utan att behöva vakna till något så är det otrooooooooooooligt tomt i sängen utan Fredrik och Pixie :( De sover hos Fredriks mamma, eftersom hon var barnvakt igår. Jag ville hem och sova eftersom Michela är hemma.... så utvilad check men hellre sova ihop tack.

Idag ser det ut att vara en fin fin solig dag så jag hoppas på att njuta av vädret lite och städa lite innan kvällen då det blir HoM igen :) Det var skoj igår dock var det bara Udo jag såg haha, Udo är en märkvärdig man, energi som en duracelkanin öste på scenen, alla jag pratade med var jätte nöjd med UDOS framträdande, haha och jag kom på att han såg precis ut som en blond umpalompa (om ni sett Kalle och Chokladfabriken  ;) haha) Nog för att Doris som jag stod och jobbade med tyckte han var som Billy Idol....eh nej skulle inte tro det, visserligen har de kort ljust hår men Billy Idol är en sexgud det är inte Udo Dirkschneider så det så.....

annars var kvällen spännande med alla möjliga människor som promt skulle in backstage, de hade massor av olika förklaringar.. allt från att de glömt sitt backstagepass till att  -"vadå.... skämtar du... jag är så jävla hårdrock man kan bli"..... Till att bara försöka plöja sig in haha. Nej men jag Pia och Doris stod som berget ingen kunde lura sig in haha Ikväll klocka 18.00 kör vi igen ;) Dock hoppas jag på att hinna se nått mer band haha

Nu lite frukost, lite slapp och sen lite städ innan solen ropar allt för mycket :) Ha en kanon dag.

lite bilder och sånt

Shit haha så var det fredag ... ja tur tiden inte går för sakta i alla fall haha


Igår var det teater i Michelas klass, duktiga finurliga barn :)
 synd på huvet mitt i bilden haha

Pixie med hennes böcker..hon älskar att läsa, både att någon läser till henne och att läsa själv :)




 Pixie snickrar    jag bakade en kryddkaka med massor av honung, synd

bara de´n blev lite gropig så att glasyren blev lite fylligare på vissa ställen hahaahahaha.

 Isis är ett matvrak och skulle kunna äta ihjäl sig, lätt utan problem.

Ikväll är det house of metal, see you there :)

ostabilt

Jag anser att vädret i umeå borde lära sig en stabilare gång, från +2 till -12 suck, tur det blir varmare imorgon igen... hoppas jag i alla fall. Pixie ska just sova sin förmiddagssömn och jag ska passa på att jobba lite.

funderar på att försöka se lite normal ut på passfotot sen,,, men sån tur ska man väl inte ha, med min tur får jag väl en sån där sur tant som knäpper och ja sen va det klart oavsett hur det ser ut...

Längtar efter sol och värme, kaffe på altanen i morgonsolen, en kall öl på en varm eftermiddag. Sköna promenader längst älven i svalkande vind. Nu ser man bara snö snö snö. Men tiden går ju fort :) Tyvärr går sommaren lika fort :( Men nu sa vi inte vara negativa utan bara njuta av det man har :) och det som komma skall.

Idag blir det brödbak och imorgon både bak till Michelas klass och teatern där på torsdag :) Idag är det ju fika och teater i Jaymies klass. Och sen sa jag nog baka något gott till torsdag då källargänget ska bo hos oss :)

RSS 2.0